Flitspaal op N201 bij Vreeland is het 'meest actief'

© ANP
VREELAND - Alleen al in de eerste vier maanden van dit jaar zijn ruim 35.000 automobilisten op de bon geslingerd op de N201 bij Vreeland. Daarmee lijkt de flitspaal alle boeterecords te gaan verbreken. De weggebruikers zijn niet verbaasd, want "er wordt hier altijd stevig gereden".
Als de boeteregen zo doorgaat zal er voor het eerst een paal boven de 100.000 bekeuringen per jaar uitkomen, zo blijkt volgens De Telegraaf uit cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Niet slecht voor de staatskas, want met een gemiddeld bedrag van zestig euro per boete zou er zo'n zes miljoen euro in het overheidslaatje kunnen komen.

SNELHEID

Een mogelijke verklaring voor het boeterecord zou een snelheidswijziging zijn. "Op het stuk bij de verkeerslichten mag je ineens geen 80 km/u meer, maar 60", vertelt Wieneke van Rijn aan de krant. "Dat is voor veel mensen kennelijk een probleem. Voor mij ook, want ik ben er ook ingetuind."
Alex is al zes keer de fout in gegaan en heeft al zo'n 530 euro moeten betalen. Mede-weggebruiker Rian doet daar met acht boetes nog een schepje bovenop. "Allemaal in een maand tijd nadat de snelheid was teruggebracht. Omdat de bonnen wat langer onderweg zijn, kwam ik er pas laat achter. Inmiddels rij ik hier keurig netjes."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.