Nieuwe tramremise in Nieuwegein bereikt hoogste punt

© Rick Huisinga
NIEUWEGEIN - Met een vlag werd gistermiddag het hoogste punt van de nieuwe tramremise in Nieuwegein gemarkeerd. Gedeputeerde Dennis Straat en Henk Aantjes, de directeur van bouwbedrijf Vries en Verburg Bouw, noemden het "een belangrijke mijlpaal voor het openbaar vervoer in de provincie Utrecht".
De remise moet de drijvende motor van het regionale Utrechtse tramsysteem gaan worden, dat met de komst van de Uithoflijn flink gaat groeien. De verkeersleiding van het grootschalige netwerk komt samen met onderhoud, beheer en projecten onder één dak. "Vanaf deze plek geven we een kwaliteitsimpuls aan het complete tramsysteem en houden we alles op orde", aldus Straat.

BOUWAGENDA

Nadat het stalen frame van de nieuwe werkplaats en het kantoor is afgebouwd start na de zomer van 2018 de binnenbouw en inrichting van de werksporen. In de tussentijd is al een groot rangeerterrein gebouwd dat plek biedt voor de stalling van de trams.
Medio 2019 moet de remise gereed zijn voor ingebruikname. Vanaf dat moment start het onderhoud aan de trams die op de Uithoflijn gaan rijden. Straat verwacht dat deze deadline zonder kostenoverschrijdingen gehaald kan worden, maar houdt een slag om de arm. "Aan dit soort ingewikkelde projecten zitten altijd risico's, maar we hebben alles goed in kaart gebracht."
Verslaggever Peter Huting over de tramremise in UNieuws

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.