Amersfoortse scholieren in gesprek met Amerikaanse ambassadeur

© ANP
AMERSFOORT - Leerlingen van het Lodenstein College in Amersfoort gaan vandaag in Den Haag op bezoek bij de ambassadeur van de Verenigde Staten. Op initiatief van een van de leerlingen gingen ze eerder al naar de ambassade om te praten over de schietpartij op een school in Florida. Het bezoek staat vandaag opnieuw in het teken van veiligheid op scholen.
Piet Hanegraaf is een van de leerlingen die vandaag naar Den Haag gaat. Hij wil graag in gesprek met ambassadeur Pete Hoekstra en heeft een duidelijk doel: "We gaan het hebben over hoe we schietpartijen op scholen kunnen voorkomen en wij hopen eigenlijk te bereiken dat zulke nare dingen voorkomen kunnen worden."
Wij hebben een uniek perspectief, want hier in Nederland hebben we strengere regels
Leerling Piet Hanegraaf
Hij vervolgt: "In Nederland gebeuren deze dingen veel minder en ik denk dat daar ook echt een reden achter zit. Daar willen we het graag over hebben. Wij hebben een uniek perspectief. In Nederland hebben we strengere regels. Het is voor ons heel duidelijk dat we sowieso niet het recht op wapens willen beperken, we willen alleen ervoor zorgen dat mensen echt veilig kunnen zijn op school. Natuurlijk moeten wel regels worden opgesteld."
Docent Theo van Steenbergen is trots op zijn leerlingen: "Het is natuurlijk vooral een actie van leerlingen en als docent ben je natuurlijk blij dat leerlingen zoveel maatschappelijke betrokkenheid tonen bij zo'n probleem. En het heeft natuurlijk te maken met een oproep van scholieren daar, Piet wil solidair zijn met de leelingen daar. Ik vind het prachtig dat hij mee wil denken en dat zal vooral het doel zijn van dit bezoek."
Heel bijzonder dat de ambassadeur ons wil ontvangen
Docent Theo van Steenbergen
De docent vindt het speciaal dat de ambassadeur tijd heeft vrijgemaakt voor zijn leerlingen: "Het is natuurlijk ook heel bijzonder dat de ambassadeur ons wil ontvangen. Heel mooi dat de scholieren hun punt kunnen maken en je hoopt toch dat het op een of andere manier bijdraagt aan het voorkomen van zulke verschrikkelijke dingen."
De ambassadeur heeft laten weten dat de pers vanmiddag het gesprek met de leerlingen niet mag bijwonen.
Piet Hanegraaf en Theo van Steenbergen over het bezoek aan de ambassadeur.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.