Michael P. ook vervolgd voor mishandelen PBC-medewerkers

© ANP (bewerking RTV Utrecht)
UTRECHT - Michael P., de man die verdacht wordt van het doden en verkrachten van Anne Faber september vorig jaar, wordt ook vervolgd voor de mishandeling van drie medewerkers van het Pieter Baan Centrum (PBC) in Utrecht waar hij ter observatie was opgenomen.
Dit incident gebeurde begin februari. P. viel eerst 's middags een medewerker aan en 's avonds twee andere medewerkers. Tijdens de vorige niet-inhoudelijke zitting in de rechtbank in Utrecht bleek dat er een aangifte lag van een 'geweldsincident' in het PBC, maar meer informatie werd toen niet gegeven.
Inmiddels is duidelijk dat P. ook voor de drie mishandelingen wordt vervolgd. Deze worden toegevoegd aan de zaak die komende maandag en dinsdag inhoudelijk wordt behandeld, laat het Openbaar Ministerie weten.
Anne Faber uit Utrecht verdween vorig jaar september na een fietstocht die haar langs onder meer Hollandsche Rading, Baarn en Huis ter Heide bracht. Na een dagenlange zoektocht kwam verdachte Michael P. in beeld. Hij was al eerder veroordeeld voor een zedendelict en zat daarom in een Altrecht-kliniek in Den Dolder, waar hij beperkte vrijheid genoot. P. vertelde de politie na enkele dagen dat hij het lichaam van Anne Faber had begraven in een bos in Zeewolde.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.