Utrechter Ben Veenkamp wil drie keer de Alpe d'Huez oplopen

© RTV Utrecht Robert Jan Booij
UTRECHT - De spanning stijgt bij Alpe d'HuZes. Morgen gaan ruim 4500 Nederlanders de legendarische Alpe d'Huez op fietsen of lopen om geld op te halen voor de strijd tegen kanker. Ook dit jaar staan er veel Utrechters aan de start. RTV Utrecht volgt hun verrichtingen in Frankrijk. 
Een van de Utrechtse deelnemers is Ben Veenkamp. Hij is al vaker bij Alpe d'HuZes geweest als toeschouwer, maar dit jaar gaat hij ook echt meedoen. "Ik ga naar boven lopen", vertelde hij vanmiddag aan Radio M-verslaggever Robert Jan Booij. "Drie keer de Alpe d'Huez op. Dat is mijn doel. Ik loop samen met twee schoonzoons. We zitten al op ruim 4200 euro." 
De startplaats
De startplaats © RTV Utrecht / Robert Jan Booij

BIJZONDER

Ben had jaren geleden zelf kanker. "Nu ben ik schoon. Er is 30 centimeter dikke darm weggehaald. Alpe d'Huzes is een bijzonder evenement. De mensen die hier zijn hebben allemaal wel met kanker te maker gehad, zelf of in de familie of vriendenkring. Dat voel je, dat merk je, dat proef je. Allemaal hebben we een gezamenlijk doel: geld ophalen voor preventie van en onderzoek naar kanker. Het moet een chronische ziekte worden."

BEZINNINGSBIJEENKOMST

Vandaag is een laatste dag van voorbereidingen voor de deelnemers, maar de spanning loopt al voelbaar op. "Vanavond wordt het al emotioneel. Dan is er de traditionele bezinningsbijeenkomst met kaarsen."
Vorig jaar werd 10 miljoen opgehaald door Alpe d'Huzes-deelnemers. Het doel is om daar dit jaar weer boven te komen. RTV Utrecht en Radio M Utrecht zenden morgen rechtstreeks de dertiende editie van Alpe d'HuZes uit.
Leer hier meer over de deelnemers uit de provincie Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.