RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Verdachte die Utrechts terras op knalde met auto: "Fuck it, val allemaal maar dood"

UTRECHT - De man die in oktober vorig jaar met zijn auto inreed op een coffeeshop en een terras op de Utrechtse Voorstraat moet een lange voorwaardelijke gevangenisstraf krijgen, met daarbij een groot aantal maatregelen gericht op het voorkomen van herhaling. Dat†eist het Openbaar Ministerie. †

Het incident gebeurde op 11 oktober vorig jaar. Volgens getuigen zou de automobilist kwaad zijn geweest op het personeel van de zaak. De personeelsleden konden op tijd wegspringen. Daarna ramde de bestuurder enkele tafels van een leeg terras van een naastgelegen cafť. Hij kwam midden op de straat tot stilstand. Er raakte verder niemand gewond.

De officier van justitie†heeft de 27-jarige man poging tot†doodslag, rijden onder invloed van cannabis en vernieling ten laste gelegd.

COFFEESHOP
Volgens het OM herkenden de portiers van de coffeeshop de bestuurder van de auto als een man die ze eerder die dag de toegang tot de coffeeshop hadden geweigerd omdat hij geen ID kon laten zien. Ook de bijrijder, de moeder van de verdachte, werd herkend. De portiers hadden de indruk dat de verdachte hen expres wilde aanrijden.

Dit wordt bevestigd door de verklaring van de man†bij de politie. Hij zag 'diezelfde vent' weer staan toen hij langs reed en dacht 'fuck it, val allemaal maar dood'. Op de zitting vandaag verklaarde hij dat het in een opwelling gebeurde en hij eigenlijk geen doel voor ogen had.

VERDACHTE
De verdachte is een vluchteling uit Iran en†lijdt aan depressies. Daarnaast heeft hij suÔcideneigingen en een persoonlijkheidsstoornis met narcistische en borderline-achtige trekken. Hij heeft een sterk getraumatiseerde jeugd door de oorlog in Iran, door misbruik in een AZC, door zijn gewelddadige vader en het wonen in instellingen. Om rustig te blijven, gebruikt hij veel cannabis.

Vorig jaar verloor hij†zijn werk, zijn relatie ging uit en hij maakte schulden. Dat alles heeft volgens de deskundigen doorgewerkt in zijn handelen op de bewuste 11 oktober en daarom moet hij als verminderd toerekeningsvatbaar worden gezien.

De officier gaf aan dat het gebruikelijk is voor feiten als deze 24 maanden gevangenisstraf te eisen. Maar rekening houdend met alle omstandigheden, vond ze het voorkomen van herhaling voorop staan. Daarom hoeft de verdachte niet terug naar de cel en kan volstaan worden met een gevangenisstraf van 720 dagen waarvan 633 dagen voorwaardelijk.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -