Kapitein Iglo gaat voor anker in Utrecht

© RTV Utrecht
UTRECHT - Wie kent hem niet: Kapitein Iglo, de man met de witte baard, die de wilde zee trotseert voor jouw vissticks (of die van je kinderen). Vandaag troffen de Nederlandse en de internationale Kapitein Iglo elkaar in Utrecht tijdens een boottocht over de gracht.
De twee namen het tegen elkaar op in verschillende challenges voor een nieuwe reclame. Wie is de sterkste kapitein? En wie kan het snelste een drenkeling redden met een reddingsboei? Een supermarkt aan de Ganzenmarkt werd omgetoverd tot een filmset.
Opnames met Kapitein Iglo in Utrecht
Al sinds de jaren zestig is Kapitein Iglo een bekend fenomeen. Het is een rol die in de loop der jaren door verschillende acteurs is vertolkt. Na een uitvoerige auditie is nu gekozen voor Riccardo Acerbi, een Italiaan die houdt van zeilen en kanoën.
In 2016 werd de Nederlandse Kapitein Iglo geselecteerd; deze erebaan wordt sindsdien ingevuld door Florian Dirkse.
"We zetten Florian in voor allerlei leuke activiteiten in Nederland. Ook hij is een fervent zeiler en liefhebber van de zee. De nieuwe kapitein die in de commercials te zien is, is net als de Nederlandse kapitein jonger en moderner dan de kapitein van vroeger", aldus Niels Bontje, directeur van het bedrijf.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.