RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Celstraffen geëist tegen autodievenbende

ZEIST/UTRECHT - Het OM heeft jarenlange celstraffen geŽist tegen een groep mannen die zich op grote schaal hebben beziggehouden met de diefstal van peperdure auto's. Het gaat om zeven verdachten waarvan twee uit Zeist en twee uit Utrecht.

De langste gevangenisstraf die werd geŽist is vier jaar. Volgens de officier van justitie maakten de mannen onderdeel uit van een criminele organisatie die zich bezig hield met het 'voorverkennen', stelen en doorverkopen van gestolen auto's. Een aantal voertuigen verdween naar het buitenland.

Het ging vooral om Range Rovers en een Audi. Ook vond de politie bij huiszoekingen een jammer. Dat is een apparaat waarmee†GPS- en telefoonverkeer verstoord kan worden, waaronder dat van opsporingsdiensten.

De zaak kwam in 2016 aan het rollen toen de Belgische justitie een autodief op het spoor kwam. Zijn spoor leidde naar de Nederlandse groep. Vorig jaar werden de eerste aanhoudingen verricht.

Naast de celstraffen eist het OM ook duizenden euro's van sommige verdachten. Tegen ťťn verdachte werd de zaak aangehouden wegens persoonlijke omstandigheden. Welke omstandigheden dat zijn, maakte het OM niet bekend.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -