RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Amersfoorters in gesprek met nieuw college: betrek ons eerder bij plannen

1/2
AMERSFOORT - Waar moeten huizen worden gebouwd, hoe moet de randweg veranderen en wat moet er met het stadhuis gebeuren? Inwoners van Amersfoort konden gisteravond meepraten over de plannen van het nieuwe stadsbestuur.

VVD, D66, GroenLinks en ChristenUnie vormen in Amersfoort het nieuwe college. Ze werken al een tijdje aan hun coalitieakkoord, maar wilden gisteren inwoners betrekken bij dat proces.

"We zijn op de goede weg, maar er zijn zeker wat dingen waarover we even moeten nadenken hoe we dat kunnen aanscherpen in het akkoord. Dus het is zeker een nuttige bijeenkomst", zegt Tyas Bijlholt, de lijsttrekker van D66.


EERDER BETREKKEN
Enkele tientallen inwoners kwamen op de bijeenkomst in bibliotheek Eemland af. Naast de hete hangijzers zoals het stadhuis en de westelijke rondweg, werd daarbij ook gesproken over grotere thema's zoals de jeugdzorg en woningmarkt.

Een van de boodschappen die de inwoners hadden voor het nieuwe stadsbestuur, is dat de Amersfoorters meer en vooral eerder betrokken willen worden bij nieuwe projecten. "Er zit de meeste kennis in de stad, bij de mensen", zegt Amersfoorter Dirk Huisman. "Wij kennen de situaties. Bij het ontwerp moet je de mensen betrekken. Laat ze participeren in het begin."

 Inwoners konden meepraten over de plannen van het nieuwe stadsbestuur Inwoners konden meepraten over de plannen van het nieuwe stadsbestuur | Foto: RTV Utrecht / Lisanne Rutgers

VERBETERING
In aanloop naar de bijeenkomst was er hier en daar kritiek, waarbij de avond werd omschreven als mosterd na de maaltijd. Volgens Tyas Bijlholt van D66 is dat zeker niet het geval en staan de partijen open voor verbetering. "We hebben nog anderhalve week om de laatste dingen goed te noteren", zegt hij.

Wat uiteindelijk daadwerkelijk wordt meegenomen door de partijen, zal blijken op 15 juni. Dan wordt het coalitieakkoord gepresenteerd.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -