RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

'De Heuvelrug moet op de lijst van UNESCO'

ZEIST - Natuurgebied de Heuvelrugmoet beschermd worden door UNESCO endaarom moet het een zogenoemd Geopark worden.Dat willenbewoners van het gebied, die hiervoor de Stichting Heuvelrug Geopark hebben opgericht.

Wanneer de Heuvelrug tot Geoparkgedoopt wordt, wordt er betergekeken naar het onderhoud en behoudervan."Het is het meest allesomvattende kwaliteitskeurmerk dat je kan krijgen", zegt Marc Hofstra van de stichting. "Het is de waardering voor de bodem, de natuur en cultuur. Je beschermt het helegebied er ook mee." De stichting hoopt ook dat de Heuvelrug hierdoor een toeristische trekpleister wordt.

Om in aanmerking te komen voor het UNESCO-predicaat moet er onder andere brede steun zijn in de samenleving. Daarom wordt vandaag een ontdekkaart aangeboden aan wethouder Sander Jansenvan Zeist. Op de kaart staat het hele gebieden negen wandelingen om het te leren kennen.

Marc Hofstra heeft goede hoop op een positieve reactie van UNESCO."Het is een heel bijzonder gebied van het Gooimeer tot aan de Rijn. De veengebieden en de plassen, maar ook de buitenplaatsen en de landhuizen maken het uniek."

Het enigenatuurgebied in Nederland dat de naam Geopark mag dragen is De Hondsrug in Drenthe. Dat gebiedstaatsinds 2013 op de lijst vanUNESCO.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -