Nabestaanden Nadia van de Ven boos dat Pascal F. tbs-kliniek uit mag

© Familiefoto / RTV Utrecht
UTRECHT - Ze zijn geschokt en hadden dit nooit verwacht. De nabestaanden van Nadia van de Ven, die in 2002 om het leven werd gebracht, zijn boos dat Pascal F. de tbs-kliniek mag verlaten.
Dat zeggen ze tegen RTV Utrecht na berichtgeving van De Telegraaf. De krant meldde vanmorgen dat F. toestemming heeft om buiten de kliniek behandeld te worden en te wonen.

ONBEGRIJPELIJK

De familieleden hadden verwacht dat F. naar een longstay-afdeling zou gaan omdat ze de indruk hebben dat hij zware psychische problemen heeft.
In de krant zegt zus Lucinda: "Hoe kan het dat zowel rechtbank als hof in 2017 nog niets willen weten van meer vrijheden, en dat nu ineens de poort van de tbs-kliniek wordt opengezet? Ik vind dit ontzettend krom." Ze noemt het besluit van minister Sander Dekker onbegrijpelijk.

NADIA VAN DE VEN

Nadia van de Ven was studente Medische informatica en woonde in een studentenhuis aan de Weerdsingel in Utrecht. Daar kreeg ze in oktober 2002 ruzie met haar huisbaas, Pascal F. Hij schoot haar dood met een semi-automatisch pistool.
F. werd in 2003 veroordeeld tot twintig jaar cel en tbs.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.