Instellingen

Raadslid Connie Brouwer verlaat Beter De Bilt

© Beter De Bilt
DE BILT - Raadslid Connie Brouwer verlaat haar partij Beter De Bilt. Aanleiding is dat de samenwerking met haar twee fractiegenoten haar functioneren in de weg staat, schrijft ze in een verklaring. Ze wil als Fractie Brouwer alleen verder in de gemeenteraad.
"Weloverwogen heb ik besloten mijn eigen weg verder te gaan binnen de gemeenteraad van De Bilt", aldus Brouwer. "Geloof me: ik ben niet over één nacht ijs gegaan. Door langdurige onvoldoende onderlinge samenwerking binnen de fractie van Beter De Bilt kan ik me niet inzetten voor de inwoners, ondernemers en instellingen, op een wijze zoals ik dat graag wil."
De Bilt is een van de vier gemeenten in de provincie Utrecht waar nog geen nieuw college van burgemeester en wethouders is geïnstalleerd. GroenLinks, D66, CDA en Beter De Bilt proberen er met verkiezingswinnaar VVD uit te komen. Volgens Brouwer heeft haar vertrek niets met die coalitieonderhandelingen te maken.
Het rommelt al langer in de Biltse politiek. Vorige week werd duidelijk dat wethouder Hans Mieras niet verder wil in een volgend college. "Er is de laatste maanden veel gesproken over het politieke klimaat in De Bilt", verklaarde hij. "Ik merk ook aan mezelf dat ik me de laatste tijd steeds vaker erger aan de manier waarop we in de Biltse politiek met elkaar omgaan."
In De Bilt werd de afgelopen jaren onder meer fel gediscussieerd over de toekomst van het zwembad. Wethouder Ebbe Rost van Tonningen kreeg een half uur voor de verkiezingsdag nog een motie van wantrouwen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.