RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Telefoon in Harmelen roodgloeiend door fluitende Feyenoord-vogel

1/2
OUDEWATER/HARMELEN - Wie is het baasje vande parkiet die het clublied van Feyenoord fluit? Dierenasiel Reijerscop in Harmelenprobeert antwoord te krijgen op die prangende vraag.Ondertussen staat de telefoon er roodgloeiend. Veelmensendenken dat de vogel van hen is. Erzijn kennelijkmeer parkietenmet het Feyenoord-clubliedin hun repertoire.

In Oudewaterwerd maandag een parkiet gevonden. De vogelwerd naarReijerscop gebracht en bleek 'Hand in hand kameraden' te kunnen fluiten.Medewerkers van het dierenasiel zetten een audiofragmentonline als voorbeeld en een oproep aan de eigenaar.


Hetfilmpje van de fluitende parkietging viral opsocial media en werd gretig gedeeld door de Feyenoord-supportersvereniging. En dat is goed te merken bij Dierenasiel Reijerscop. Er wordt heel veel gebeld en vanmiddag kwam onder meer Marieke Oskam langs om te kijken of het haar parkiet is, die alruim een maand vermist isen ook 'Hand in hand kameraden'kan fluiten.

Als hij nou maar ging fluiten, dan wisten we het zeker."
Parkieteigenaar Marieke Oskam

Maar helaas voorMariekereageert de parkiet in Harmelen niet op haar. Hij weigertook te fluiten.Ook niet alsMarieke zelf het goede voorbeeld geeft. "Als hij mij zag, ging hij altijd 'Hand in hand fluiten. We twijfelen nu dus of hij van onsis.Ook omdat hij er een beetje anders uitziet, al is dat wel logisch na een maand vrij rond vliegen. Als hij nou maar ging fluiten, dan wisten we het zeker."

TEENTJE

Ondertussenblijft de telefoon maar rinkelenin Harmelen. Een beller denkt zijn parkiet te hebben gevonden. Maar al snel blijkt dat het anders zit. "Deze parkiet miste een teentje, maar de vogel die bij ons logeert heeft alles compleet", zegt Yvonne de Vries van het dierenasiel.

Als het baasje van de vogel over drie weken nog niet is gevonden, mag het diertje met iemand anders mee naar huis.Dan is het natuurlijk wel fijn alsdat een Feyenoord-fan is...

Drukte bij het dierenasiel in Harmelen


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht