Montfoort sluit garagebedrijf vanwege criminele activiteiten

© Lex van Lieshout, ANP
MONTFOORT - Burgemeester Petra van Hartskamp-de Jong van Montfoort heeft een garagebedrijf voor een jaar gesloten. De ondernemer in het pand verhuurde auto's aan "personen met criminele intenties".
De gemeente kreeg sinds eind vorig jaar meerdere signalen dat de ondernemer zich niet aan de regels zou houden. Nader onderzoek wees uit dat de ondernemer auto's verhuurde aan criminelen. Daarop werd besloten het pand te sluiten.

OPENBARE ORDE HERSTELD

"Met het sluiten van het pand wordt de toeloop van personen met criminele intenties gestopt en daarmee wordt de openbare orde hersteld. Ook wordt het faciliteren van ondermijnende criminaliteit aangepakt", laat de gemeente weten in een schriftelijke reactie.
Voor zover bekend loopt er geen strafrechtelijk onderzoek naar de ondernemer en is er ook niemand opgepakt. De gemeente heeft niet bekendgemaakt om welk bedrijf het precies gaat.
Het gebruik van huurauto's onder criminelen is volgens de gemeente de afgelopen jaren toegenomen. De auto's worden vaak voor langere tijd verhuurd, waarbij de huur cash wordt betaald. Op die manier zorgen criminelen ervoor dat de auto niet op naam komt te staan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.