RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Spoorviaduct Cartesiusweg Utrecht stabiel, weg nog niet open

1/3
UTRECHT - Het spoorviaduct over de Cartesiusweg in Utrecht is stabiel maar de weg blijft ook vrijdagochtend nog dicht. Verkeer mag er nog niet onderdoor rijden omdat Prorail eerst wil testen of alles wel goed blijft gaan.


Volgens een woordvoerder van ProRail wordt het viaduct momenteel verbreed en zijn bij sloopwerkzaamheden twee ondersteuningspalen verschoven. "Die moeten nu rechtgezet worden", aldus de woordvoerder eerder donderdagavond. "En omdat 100 procent veilig te doen, hebben we de Cartesiusweg afgesloten."

ProRail-woordvoerster Mercedes Grootscholten over het spoorviaduct op de Cartesiusweg


VERKEER
Vanwege de afsluiting stond het verkeer in en om de Cartesiusweg tijdens de avondspits muurvast omdat niemand onder het viaduct door mag. "Het verkeer staat echt helemaal vast, al vanaf de Amsterdamsestraatweg. Iedereen moet rechtsomkeert maken", zei RTV Utrecht-verslaggever Caroline Geijsman.

 Het verkeer op de Amsterdamsestraatweg staat muurvast. Het verkeer op de Amsterdamsestraatweg staat muurvast. | Foto: RTV Utrecht

Bussen die onder het viaduct door moeten, worden omgeleid. Haltes Gietijzerstraat, Nijverheidsweg, Schepenbuurt, Vlampijpstraat en Walserijstraat van lijn 5 komen te vervallen, meldt het vervoersbedrijf. U-OV adviseert reizigers om gebruik te maken van de halte Spinozaweg.

Volgens de NS heeft de afsluiting geen gevolgen voor het treinverkeer. Een woordvoerder van ProRail zegt daarover: "Er rijden geen treinen over dat viaduct, die gaan over een ander stuk."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -