RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kersenseizoen geopend in Cothen

1/3
COTHEN - Tjapko Poppens, burgemeester van Wijk bij Duurstede, heeft vanmiddag het eerste mandje verse kersen in ontvangst genomen. Het uitreiken van het mandje bij kersenteler Vernooij in Cothen betekent traditioneel de start van het kersenseizoen.

Kersenkoningin Yvette en kersenprinses Julia kwamen op de Krommerijnder, een nagebouwde trekschuit, vanuit Wijk bij Duurstede naar Cothen gevaren met de rode vruchten. Poppens hielp de dames aan wal en kreeg even later de Burlatkersen uitgereikt.

 Kersenkoningin Yvette en kersenprinses Julia kwamen vanuit Wijk bij Duurstede per schuit naar Cothen. Kersenkoningin Yvette en kersenprinses Julia kwamen vanuit Wijk bij Duurstede per schuit naar Cothen. | Foto: RTV Utrecht / Mark van der Wel

"De kers is echt een product wat hoort bij deze prachtige Kromme Rijnstreek. Het is een eer dat ik ze in ontvangst mag nemen. Ik ben er gek op", zegt de burgemeester. "Vorig jaar was wethouder Marchal de gelukkige, maar dit jaar wilde ik er echt bij zijn. De kersenteelt zorgt voor een hoop toerisme en hoort echt bij de historie van onze gemeente. Mooi dat het weer gaat beginnen."

De kers is echt een product wat hoort bij deze prachtige Kromme Rijnstreek"
Tjapko Poppens

KRAMEN GAAN OPEN
Op verschillende plekken in de regio zijn de kramen al geopend. Op onze interactieve kaart kunt u zien waar de kersen te koop zijn. Theo Vernooij wilde eerst na het weekend beginnen met het aan de man brengen van de kersen, maar heeft zijn stal toch vandaag al opgebouwd.

"Door het warme weer gaat het hard met de rijping. We wilden het eerst over het weekend tillen, maar nú is echt het moment. Het personeel staat klaar om de kersen te sorteren en te verkopen. Het is begonnen!"

Kersenseizoen geopend in Cothen


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -