Opbrengst Alpe d'HuZes ruim 11 miljoen euro

© Alpe d'HuZes
UTRECHT - De deelnemers aan de dertiende editie van Alpe d'HuZes, onder wie vierhonderd inwoners van de provincie Utrecht, hebben gezamenlijk 11.230.804,79 euro opgehaald voor kankeronderzoek. Dat is ongeveer een miljoen meer dan vorig jaar.
De start was vanmorgen om half vijf en het klimmen ging tot in de avond door. Het was een zware editie. Alle weertypen kwamen wel zo'n beetje voorbij, zag RTV Utrecht-verslaggever Margreet van Gils.
Zware editie Alpe d'HuZes
De deelnemers oogstten ook dit jaar weer veel lof voor hun buitengewone inspanningen.
Deelnemers gingen één tot zes keer de legendarische berg op. De meesten deden dat op de fiets, maar ook wandelend (ruim 1200) en hardlopend (ruim 200). Er deed dit jaar één handbiker mee.
De jongste deelnemer dit jaar was Irina Lusthof van 7, die de berg op wandelde. Ze was een van de 380 kinderen die meededen. De oudste deelnemer was Jan Kuiper, die met zijn 87 jaar de berg op fietste.

AANZOEK

RTV Utrecht zond Alpe d'HuZes vandaag live uit op televisie. Margreet van Gils en Robert Jan Booij volgden de verrichtingen van onze regiogenoten, ook in de aanloop naar het evenement. Vandaag was er tussen alle inspanningen door onder meer een bijzonder huwelijksaanzoek op de Alpe d'Huez.

WAARDEVOL

De afgelopen twaalf edities samen werd er ruim 151 miljoen euro voor kankeronderzoek opgehaald. De teller stond vorig jaar op ruim 10 miljoen. Radiotherapeut Jochem Voort van Zyp van het UMC Utrecht legde in UVandaag uit hoe waardevol dit soort inzamelingen zijn.
"20 tot 30 procent winst in overleving"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.