Nieuw college Utrecht beëdigd, Geldof en Jansen nemen afscheid

© Gemeenteraad Utrecht
UTRECHT - De plannen in het nieuwe coalitieakkoord van de gemeente Utrecht werden vorige week al gepresenteerd, maar vanaf vandaag kan het nieuwe college van burgemeester en wethouders ook daadwerkelijk aan de slag. De wethouders van GroenLinks, D66 en ChristenUnie zijn vanavond officieel beëdigd.
In de raadszaal blikte burgemeester Jan van Zanen eerst terug op de afgelopen vier jaar. Zo zei hij blij te zijn met de goede samenwerking tussen de wethouders, ondanks verschillende politieke opvattingen.
Van Zanen blikte terug op de afgelopen vier jaar.
Van Zanen blikte terug op de afgelopen vier jaar. © RTV Utrecht / Peter Huting
"Partijpolitiek speelde de afgelopen vier jaar geen ontwrichtende rol. Ja, ik zeg heel bewust ontwrichtend, want het speelde natuurlijk absoluut een rol", aldus Van Zanen.
Nieuw college Utrecht beëdigd

AFSCHEID

Tijdens de avond werd ook stilgestaan bij het afscheid van wethouders Kees Geldof (VVD) en Paulus Jansen (SP). Zij dragen vanavond het stokje over aan een opvolger. D66-fractievoorzitter Jony Ferket meldde op Twitter "hun scherpte en vasthoudendheid" te gaan missen.

PLANNEN

Het nieuwe college zet de komende vier jaar vol in op groen. Zo is er veel aandacht voor duurzaamheid: voor automobiliteit is straks veel minder ruimte en de milieuzone moet een stuk groter worden. Verder gaat de tippelzone definitief dicht en moet er veel meer worden gebouwd om de problemen op de woningmarkt op te lossen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.