Utrechtse boswachter Tim wint Beste Social Award

© @BoswachterTim
UTRECHT - De Utrechtse boswachter Tim Hogenbosch heeft de Beste Social Award gewonnen voor beste Twitteraar. Gisteravond werden de prijzen uitgereikt.
"Een hele eer", noemde de boswachter zijn award.
De winnaars van de Beste Social Awards werden bepaald door zowel de stem van het publiek als een vakjury. De Utrechtse boswachter bleek voorafgaand aan de awardshow al een grote kanshebber. Van alle genomineerden in zijn categorie had Hogenbosch de actiefste achterban.
De organisatie van de Beste Social Awards liet ook de inhoud van de tweets analyseren door een social media management bedrijf. Dat bedrijf concludeerde dat Hogenbosch de meest liefdevolle berichten de ether in slingerde. 61 procent van zijn berichten is positief. Ook krijgt hij veel positieve reacties van andere twitteraars.

KAUWBOY

Tim Hogenbosch heeft 15.940 volgers op Twitter. Die krijgen via zijn kanaal vooral een inkijkje in zijn werk als boswachter voor Staatsbosbeheer en zijn liefde voor natuur.
Vorig jaar zomer vond de boswachter een tamme kauw op een fietspad in Utrecht. Hij besloot het gewonde en uitgedroogde diertje in huis te nemen en noemde de kauw Hans. Eenmaal aangesterkt, kreeg Hans een cursus traplopen en vliegen. De schattige filmpjes groeiden uit tot hits op social media.
Andere winnaars van de avond waren Tim Hofman (beste personality), Jesse Klaver (beste politicus), politiehond Bumper (beste dier) en NOS kort (beste nieuwspagina).

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.