Briefje bij de ambulancepost: "Maak niet zo'n lawaai als jullie mensen redden"

© Susanne Hartog via Twitter (Bewerking door RTV Utrecht)
UTRECHT - Veel ambulancemedewerkers vinden zelf dat ze het mooiste beroep hebben dat er bestaat. Maar dat hun inzet niet altijd op waarde wordt geschat bewijst een anoniem briefje bij de RAVU-post in Utrecht: of de ziekenwagens met wat minder herrie uit willen rukken.
"Jullie moeten niet zo'n lawaai schoppen als jullie mensen gaan redden", schrijft de afzender. "Rijd ik op zondagochtend om 8.00 uur door Haarzuilens of Vleuten, rijden jullie al te loeien, zo van: Hoor ons eens, wij zijn mensen aan het redden en wij werken aan uw veiligheid! En hoor eens hoe druk wij het hebben!!"
Verpleegkundige Susanne Hartog plaatste het handgeschreven briefje, gericht aan alle hulpverleners, op Twitter. "Deze mevrouw of meneer begrijpt het duidelijk niet! Jammer", zette ze erbij.
Of de anonieme oproep het gewenste resultaat oplevert is maar zeer de vraag. Ambulancecollega's antwoorden vooral smalend: "Pfffffffffff", "Lekker zuur..." en "Deze persoon heeft het duidelijk niet druk genoeg." "Het klopt wel", tweet Hanneke Flinterman, "we redden mensen, werken aan de veiligheid en hebben het druk."
Ook buiten de 'bubbel' van hulpverleners levert het boze briefje verbaasde en verontwaardigde reacties op. Veel Twitteraars steken de hulpverleners zelfs een hart onder de riem. "Nou toppers ik ben blij dat jullie doen wat jullie doen", schrijft Barry Wouters. "En dat jullie er staan als het voor mensen levensbedreigend is. Klasse!"
Ook voormalig SP-Kamerlid Nine Kooiman is vol lof: "Lieve hulpverleners. Ook ik hoor jullie in Utrecht geregeld langs komen. En daar ben ik blij mee. Juist omdat jullie levens redden en ook nog eens snel ter plekke kunnen zijn. Jullie zijn helden!"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.