RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Hardlopend de provincie door: waar moet je dit weekend zijn?

1/4
AMERSFOORT - Hardloopliefhebbers kunnendit weekendhun lol weer op: op diverse locaties in onze regiowordt een hardloopwedstrijd gehouden. In Utrecht gebeurt dat op een ludieke manier en voor het goede doel, in Amersfoort vindt de jaarlijkse marathon plaats.

Wie zondag de Kika Run in Utrecht loopt, haalt geld binnen voor het goede doel. Er is een parcours van 5 kilometer of 10 kilometer en een speciale run voor kinderen. De opbrengst gaat naar kostbaar onderzoek naar kanker bij kinderen.

De start is in het Mximapark in Leidsche Rijn, daarnakruist de tour onder meer de Vleutensebaan en de Haarrijnse Rading. Verkeer moet daar overdag rekening houden met plaatselijke afsluitingen en omleidingen.

 De route van de Kika Run door Utrecht. De route van de Kika Run door Utrecht. | Foto: Fun for Kika

URBAN TRAIL

Wie eens wat anders wil dan een traditionele hardloopwedstrijd over straat, moet dit weekend naar de Utrechtse binnenstad. Deelnemers van de Urban Trail Utrecht rennen door verschillende gebouwen, steegjes en binnentuinen die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor hardlopers. Zo gaat een stukje van de route door filmtheater 't Hoogt in de binnenstad.

Het parcours loopt onder meer door TivoliVredenburg, parkeergarage La Vie, Path Rembrandt, de stadsschouwburg en Museum Speelklok. De volledige route is hier te vinden. Het is de tweede keer dat de Urban Trail plaatsvindt.

 Het parcours van de Urban Trail Utrecht. Het parcours van de Urban Trail Utrecht. | Foto: Urban Trail Utrecht

MARATHON

De echte sportievelingen moeten zondag naar Amersfoort voor de jaarlijkse marathon. Het evenement gaat gepaard met veel verkeerhinder, met name in de binnenstad. Tussen 08.30 en 16.00 uur zijn op diverse plaatsen de wegen afgesloten voor het verkeer.

Amersfoorters die in Weerhorst/Coelhorst, de Architectenbuurt, Schothorst Noord, Jericho en Jeruzalem of de Koppel wonen, moeten rekening houden met ernstige vertraging. Het advies voorhen luidt dan ook om de auto buiten de route te parkeren als je weg moet.

 Het parcours van de Amersfoortse marathon. Het parcours van de Amersfoortse marathon. | Foto: Marathon Amersfoort

Het ziekenhuis is het best te bereiken via de Bunschoterstraat.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -