Miami Vice op de Vinkeveense Plassen: mee met de waterpolitie

Waterpolitie in actie.
Waterpolitie in actie. © RTV Utrecht
VINKEVEEN - Op warme dagen zoeken veel mensen verkoeling bij het water, bijvoorbeeld op een bootje op de Vinkeveense Plassen. Maar niet iedereen houdt zich even goed aan de regels. En dat is waarom de waterpolitie toezicht houdt. En daar hebben de varende agenten het maar druk mee.
RTV Utrecht ging een dag met met de waterpolitie de plassen op om te ontdekken waarom er vorig jaar in Vinkeveen maar 27 boetes op het water werden uitgedeeld. Dat lijkt op het eerste gezicht weinig als gekeken wordt naar hoeveel bootjes er op een warme dag varen. Maar wat blijkt, het is niet omdat de agenten weinig doen maar vanwege het beleid van de politie: overtreders krijgen eerst een waarschuwing, en dan pas een boete.
De aanpak van de politie heeft als doel dat het voor iedereen vooral leuk blijft op het water. Mensen moeten het dus bont maken voor ze een boete krijgen. Job van Bennekom van politie De Ronde Venen legt uit: "Dan heb je wel te maken met iemand die meerdere overtredingen tegelijkertijd maakt. Iemand die bijvoorbeeld te hard vaart, geen dodemanskoord voert en daar ook het belang niet van wil inzien of mensen die onder de invloed zijn."
Miami Vice op de Vinkeveense Plassen: RTV Utrecht ging mee met de Waterpolitie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.