Spoorviaduct Cartesiusweg weer open

Automobilisten kunnen weer deels van de weg onder het spoorviaduct gebruik maken
Automobilisten kunnen weer deels van de weg onder het spoorviaduct gebruik maken © RTV Utrecht
UTRECHT - Het spoorviaduct over de Cartesiusweg in Utrecht is weer gedeeltelijk open voor het verkeer. Volgens de gemeente Utrecht is het viaduct stabiel en mogen fietsers en voetgangers er weer onderdoor. Eind van de middag konden ook automobilisten weer doorrijden. Het gaat voorlopig om één rijstrook.
De belangrijke verkeersader in de stad was twee dagen dicht vanwege twee verschoven steunpilaren bij een viaduct over de weg. Om 10.00 uur vergaderden ProRail en BAM om te kijken of de nieuwe steunconstructie het tijdens de avond heeft gehouden.
Auto's kunnen weer onder de Cartesiusweg onder het spoorviaduct door
Auto's kunnen weer onder de Cartesiusweg onder het spoorviaduct door © RTV Utrecht

TIJDELIJKE SITUATIE

Van noord naar zuid komt er gedurende een week één rijbaan beschikbaar. Dit komt omdat aan een zijde de platte wagens staan die het viaduct ondersteunen, meldt ProRail. "Rondom deze wagens wordt een barrière geplaatst."
Ondertussen kijken ProRail en de aannemer met de gemeente wat er nodig is om ook de overige rijbanen weer open te kunnen stellen voor het verkeer. "Daarnaast blijft de aannemer het viaduct permanent monitoren."
Auto's kunnen weer onder het spoorviaduct door
Auto's kunnen weer onder het spoorviaduct door © RTV Utrecht

REACTIES

In de omgeving van de Cartesiusweg werd door sommigen met vreugde gereageerd op de afsluiting van de weg. "Wat een rust voor ons huis", meldde de één. Een ander stelt aan de gemeente voor om het viaduct bij de Cartesiusweg nog een paar weken dicht te houden. "Heerlijk rustig".
Maar niet iedereen was gelukkig met de situatie. Volgens sommigen leidt de afsluiting tot gevaarlijke situaties. "Verkeer racet nu door de straten van onze wijk", twittert San.

VERKEERSADER

De Cartesiusweg is een belangrijke verkeersader tussen de wijken Zuilen en Ondiep en Lombok en Kanaleneiland. De afsluiting zorgde dan ook voor veel verkeersoverlast in de stad.
Donderdag stond het verkeer op de Amsterdamsestraatweg tijdens de avondspits helemaal vast, en gisteren gebeurde dat weer. Een ooggetuige meldde om 16.30 uur al dat "er geen doorkomen aan is".
Ook het busverkeer ondervindt hinder: enkele bushaltes zijn vervallen, en er zijn meerdere omleidingen vanwege de drukte. Reizigers met het ov kunnen het beste de website U-OV.info in de gaten houden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.