"Advocaten moordenaar Anne Faber willen tbs voor cliënt"

Een tekening van verdachte Michael P.
Een tekening van verdachte Michael P. © ANP
PROVINCIE UTRECHT - De advocaten van Michael P., die terechtstaat voor de moord op Anne Faber, gaan volgende week pleiten voor tbs voor hun cliënt. Ze hebben dit besloten in overleg met P. zelf, meldt het AD vanochtend.
"Het is niet realistisch om iets anders te vragen", zegt advocaat Sander de Korte in het AD. Volgens de raadsmannen is er geen sprake van moord met voorbedachten rade op Anne Faber. "Hij heeft dit in een opwelling gedaan."
In een reactie aan het ANP nuanceert de andere raadsman Niels Dorrestein het verhaal. "We gaan daar niet uitgebreid voor pleiten, maar sluiten het ook niet uit", aldus de advocaat naar aanleiding van het verhaal in de krant.

VERMISSING

Anne Faber uit Utrecht verdween vorig jaar september na een fietstocht die haar langs onder meer Hollandsche Rading, Baarn en Huis ter Heide bracht. Na een dagenlange zoektocht kwam verdachte Michael P. in beeld dankzij dna op de jas van Anne. Het dna-profiel bleek te matchen met dat van P., die op dat moment in een Altrecht-kliniek in Den Dolder zat.
Het lichaam van Anne werd bijna twee weken na de verdwijning teruggevonden in een bos bij Zeewolde. Maandag start de inhoudelijke behandeling in de zaak tegen P. Eerder legde hij al een bekentenis af bij de politie.
Het AD schrijft dat de advocaten wel gaan proberen te voorkomen dat hun cliënt wordt veroordeeld voor moord. "Hij heeft verklaard dat hij niet op zoek was naar een slachtoffer. Hoe het volgens hem precies is gegaan, horen we maandag in de rechtbank."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.