RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Steeds meer intimidatie in horeca"

VEENENDAAL/UTRECHT - Horeca-ondernemers krijgen steeds meer te maken met afpersingen of intimidaties door beschietingen of handgranaten voor de deur. Volgens de NOS zijn er sinds 2016 zeker vijftien ondernemers gedupeerd. Incidenten waren er onder meer in Utrecht, Veenendaal en in de hoofdstad.

Het merendeel van de dreigementen gebeurde in 2017. Zo werd een sushi-restaurant†op de Voorstraat in Utrecht twee keer in ťťn week beschoten. Een jaar later was het raak in Veenendaal bij Cafť Het Dak van de Markt: in de ruiten van het pand werden negen kogelgaten aangetroffen.

HANDGRANATEN
Bij sommige zaken werden meerdere keren handgranaten voor de deur gelegd. De meeste incidenten gebeurden in Amsterdam. De horecazaken moeten na zo'n incident kortere of langere tijd dicht, waardoor eigenaren inkomsten mislopen. Koninklijke Horeca Nederland zegt dat criminelen weten wat de gevolgen zijn en proberen ze zo bewust zaken kapot te maken.De politie noemt de beschietingen en handgranaten in de horeca "heel zorgelijk", schrijft de NOS.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -