Kliniek zag stress Michael P. toenemen

© ANP
DEN DOLDER - Michael P. had steeds meer stress in de maanden voor de moord op Anne Faber. Dat meldt RTL Nieuws op basis van de verklaringen die de behandelaar van Michael P. bij de politie heeft afgelegd.
Michael P. zou tegen de politie hebben gezegd dat hij ritalin gebruikte op de dag dat Anne Faber om het leven kwam, maar zijn behandelaar wist daar niks van, blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Ook zou hij een relatie hebben gehad met een andere patiënt die een dochter van hem kreeg.
In januari vorig jaar kwam P. in de kliniek in Den Dolder terecht, waar hij werkte aan een terugkeer in de samenleving. Hij zat een celstraf voor het verkrachten van twee minderjarige meisjes uit. Op 29 september verdween Anne Faber. Tien dagen na de verdwijning werd P. opgepakt en bekende verkrachting en moord.

MEER SPANNINGEN

"In de behandeling is het heel veel gegaan over hoe je omgaat met stress", citeert RTL Nieuws. Volgens de behandelaar zou Michael P. steeds meer spanningen ervaren, maar was er geen reden om in te grijpen, omdat P. over de stress in gesprek bleef. "De indruk was dat hij meer in contact stond en dat hij meer in gesprek daarover was over hoe hij grip kon houden op zichzelf en op de situaties."
Mogelijk kwam de stress die Michael P. ervaarde deels door de relatie die hij had met een patiënt binnen de kliniek. Bronnen melden aan RTL Nieuws dat de vrouw zwanger van P. raakte en inmiddels is bevallen van een dochter.

RECHTSZAAK

Maandag begint de inhoudelijke behandeling tegen Michael P. Of bij Michael P. een stoornis is vastgesteld door deskundigen, wordt komende week tijdens de rechtszaak duidelijk.
De advocaten van Michael P. lieten vandaag weten volgende week voor tbs voor hun cliënt te pleiten.Volgens de raadsmannen is er geen sprake van moord met voorbedachten rade op Anne Faber. "Hij heeft dit in een opwelling gedaan", liet advocaat Sander de Korte aan het AD weten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.