Deze week in het nieuws: Cartesiusweg weer open en opmerkelijke brief aan hulpverleners

De opmerkelijke brief die hulpverleners van een anonieme zender ontvingen
De opmerkelijke brief die hulpverleners van een anonieme zender ontvingen © Susanne Hartog via Twitter (Bewerking door RTV Utrecht)
PROVINCIE UTRECHT - Het is zaterdag en dat betekent een terugblik op het nieuws van afgelopen week. De afsluiting van het spoorviaduct over de Cartesiusweg in Utrecht zal weinig mensen ontgaan zijn. Ook trokken veel lezers hun wenkbrauwen op bij het lezen van de brief die hulpverleners ontvingen van iemand die hen 'lawaaischoppers' noemde door met sirene te rijden.  

OPMERKELIJKE BRIEF

Ambulancemedewerkers ontvingen gisteren een opmerkelijke brief. "Jullie moeten niet zo'n lawaai schoppen als jullie mensen gaan redden", schrijft een anonieme afzender aan de RAVU (Regionale Ambulance Voorziening Utrecht).  
"Rijd ik op zondagochtend om 8.00 uur door Haarzuilens of Vleuten, rijden jullie al te loeien, zo van: Hoor ons eens, wij zijn mensen aan het redden en wij werken aan uw veiligheid! En hoor eens hoe druk wij het hebben!!"
Op de brief werd niet alleen door hulpverleners, maar door veel mensen, met onbegrip gereageerd. Zo schrijft SP-politica Nine Kooiman dat zij juist blij is als ze de ambulance hoort langskomen.

DODELIJK ONGELUK

Dinsdag kwam een fietser om het leven na een ongeluk met een vrachtwagen op het industrieterrein Lage Weide in Utrecht. Het slachtoffer was een 46-jarige vrouw uit Utrecht. De vrouw werd rond 14.30 uur aangereden op de kruising van de Niels Bohrweg en de Rutherfordweg. De 47-jarige Poolse chauffeur van de truck werd aangehouden.
Hulpverleners schermen de plek van het ongeluk af
Hulpverleners schermen de plek van het ongeluk af © 112mediautrecht

CARTESIUSWEG

Het spoorviaduct werd donderdag 7 juni afgesloten. Het viaduct werd verbreed en bij de sloopwerkzaamheden waren twee ondersteuningspalen verschoven. Daarop werd de belangrijkste verkeersader van Utrecht afgesloten, wat voor een flinke verkeerschaos zorgde.
Niet alleen fietsers, automobilsten en vervoerders ervaarden de ongemakken van de afsluiting, ook ondernemers waren in paniek. Volgens hen was de afsluiting een een ramp voor de bereikbaarheid van het naastgelegen bedrijventerrein. Zij waren bang doordat zij nu moesten omrijden extra kosten te maken.
De Cartesiusweg ging zaterdag weer deels open voor verkeer
De Cartesiusweg ging zaterdag weer deels open voor verkeer © RTV Utrecht
ProRail, de gemeente Utrecht en bouwbedrijf BAM besloten uiteindelijk dat de weg zaterdagochtend weer open zou gaan. Aan het eind van de dag gebeurde dat inderdaad. Onder begeleiding van verkeersregelaars kon er weer over één rijstrook van de Cartesiusweg gereden worden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.