RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Wel of geen Vuelta? Utrechtse Statenleden stemmen

PROVINCIE UTRECHT - Provinciale Staten†stemmen vandaag over†de†financiŽle†bijdrage aan de Vuelta-start.

Vanuit Utrecht wordt al een paar jaar†gelobbyd om de Ronde van Spanje in 2020 hier te laten starten. Het zou, na de Giro d'Italia (2010) en de Tour de France (2015), een unicum zijn als de derde grote wielerronde wordt binnengehaald.

TWIJFELS
Het provinciebestuur†heeft 2,1 miljoen euro over voor de start van de wielerronde, maar eerder†bleek dat zowel oppositie- als coalitiepartijen in de Staten dat veel geld vinden.†De fracties†vragen zich af of de positieve effecten die worden beloofd wel opwegen tegen de kosten.

"De bijdrage voor de Vuelta is heel fors", zei GroenLinks-statenlid Huib van Essen twee weken geleden in een commissievergadering. "We staan daar nog steeds kritisch tegenover. Maar we beseffen ook wel dat het een kans is om Utrecht als fietsprovincie op de kaart te zetten." Ook coalitiepartij CDA noemde het gevraagde bedrag van 2,1 miljoen euro "een flinke kluif".

BRABANT
Het plan voor het binnenhalen van de Spaanse wielerronde†hebben de gemeente en provincie Utrecht ingediend met de provincie Noord-Brabant en de gemeente Breda. Het is de bedoeling dat†er een†ploegenpresentatie komt in Utrecht.†Op vrijdag†wordt in de Domstad een ploegentijdrit gereden. Daarna volgt op zaterdag een etappe vanuit Den Bosch die finisht in Utrecht en op zondag†een etappe met start en finish in Breda.

ONZEKER
De provincie Utrecht is het laatste overheidsorgaan dat nog geen beslissing heeft genomen over een subsidie. BN De Stem schreef dit weekend dat de Vuelta-start in Nederland onzeker is geworden als†een financiŽle bijdrage van de†provincie Utrecht uitblijft.†De gemeente Breda†trekt zich mogelijk terug†bij een negatief besluit, schrijft de krant.†

Het totale budget voor de Vuelta in Nederland is 14,9 miljoen euro. Naast de 6,4 miljoen die overheden in Brabant en Utrecht bijdragen, zou 6 miljoen euro door private partijen moeten worden opgebracht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -