Bloemen, briefjes en knuffels voor verdronken Lars (3)

© RTV Utrecht / Peter Knieriem
OUDEWATER - Basisschool Klavertje 4 in Oudewater leeft intens mee met de nabestaanden van de 3-jarige Lars die afgelopen zaterdag verdronk. Het broertje van het slachtoffer zit op de school.
Er liggen bloemen, kaarsjes, briefjes en knuffels rondom de sloot waar het jongetje omkwam. Woensdag worden er nog eens tweehonderd kaarsen rond het water geplaatst. Komende zaterdag is de uitvaart.
Herinneringstafel met knutsels en speelgoed in het stadskantoor van Oudewater.
Herinneringstafel met knutsels en speelgoed in het stadskantoor van Oudewater. © RTV Utrecht / Peter Knieriem
Ook in de rest van Oudewater wordt intens meegeleefd. "Oudewater is enorm aangeslagen door dit tragische ongeval", laat burgemeester Pieter Verhoeve weten. "Dit is onbevattelijk."
Op het stadskantoor is een condeleanceregister ingericht. Daar kunnen mensen hun steun betuigen aan de nabestaanden. Verhoeve: "De ouders hebben vanochtend de herinneringsplek zelf ingericht en iedereen die dat wil kan hier een boodschap opschrijven."
© RTV Utrecht
Lars fietste zaterdag het water in op de Ambachtsdreef. Een traumahelikopter werd opgeroepen en de politie zette het gebied af zodat hulpdiensten hun werk konden doen. Het jongetje werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht, maar overleefde het niet.
Gesprek met burgemeester Pieter Verhoeve
Burgemeester Verhoeve zegt dat Oudewater meerouwt en in gedachten en gebeden bij de nabestaanden van Lars is. Gisteren bezocht hij de ouders. Inmiddels is er ook een condoleanceregister.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.