53 mensen willen burgemeester worden van Bunnik

© Burgemeester Ostendorp, Twitter
BUNNIK - Er zijn 53 mensen die gesolliciteerd hebben op de functie van burgemeester van Bunnik. Het zijn vooral mannen en vrijwel iedereen is aangesloten bij een politieke partij, de meeste van de VVD.
Bunnik zoekt een nieuwe burgermeester na het vertrek van Hans Martijn Ostendorp. De provincie hoopt dat er eind dit jaar een opvolger is.
De provincie zegt vandaag dat 40 mannen en 13 vrouwen hebben gereageerd. 29 kandidaten hebben ervaring in het openbaar bestuur. De sollicitanten die zijn aangesloten bij een politieke partij komen van de VVD (16), CDA (11), D66 (11), ChristenUnie (5), GroenLinks (3), PvdA (2) en twee van een lokale partij. Twee sollicitanten zijn niet aangesloten bij een politieke partij en van één sollicitant is deze informatie niet bekend, aldus de provincie.

SELECTIE

De commissaris van de Koning, Willibrord van Beek, spreekt binnenkort met een aantal kandidaten. Na een selectie voert de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad van Bunnik gesprekken met de overgebleven kandidaten.
Op dit moment is Roland van Schelven interim-burgemeester van de gemeente.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.