Kroongetuige Nabil B. dreigt te stoppen

© Robin van Lonkhuijsen, ANP
UTRECHT - Utrechter Nabil B., kroongetuige in meerdere onderzoeken naar liquidaties, dreigt zijn rol als kroongetuige op te geven. Dat zei hij vandaag tijdens een zitting in de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam Osdorp. Verslaggever Mark van der Wel volgt de zaak.
De moord op zijn broer heeft volgens de Utrechter aangetoond dat de overheid niet in staat is zijn naasten te beschermen. B. vindt dat er al geruime tijd sterke aanwijzingen waren dat zijn familie voor hun leven moest vrezen.

VERLIES

"Redouan heeft niets, nooit niet, te maken gehad met enig crimineel milieu. Hij was vader van twee jonge kinderen, een zakenman die zijn eigen bedrijf had opgebouwd, een voetballer die door zijn team op handen werd gedragen, een liefhebbende en geliefde broer en zoon. Er zijn geen woorden voor de pijn, het gemis en ook de woede die deze moord heeft veroorzaakt", aldus advocaat van B., Bart Stapert.
De 31-jarige B. wordt onder meer verdacht van betrokkenheid bij de vergismoord op Hakim Changachi op 12 januari 2017 in Utrecht. B. heeft vorig jaar een deal gesloten met justitie, omdat hij werd bedreigd en wroeging heeft.
Hij heeft verklaringen afgelegd over meerdere liquidaties. Daarbij heeft hij Ridouan Taghi als opdrachtgever aangewezen. Taghi wordt internationaal gezocht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.