RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Veenendaal zegt sorry na echtscheidingsfout

VEENENDAAL - Een menselijk foutbij de gemeente Veenendaal heeft ertoe geleiddat een pasgetrouwd stel al na twee dagengescheidenis verklaard. Dat laat een woordvoerder weten aan RTV Utrecht.

In een standaardbriefvan de 'basisregistratie personen' wordt handmatig een kruisje gezet bijeen veranderde situatie. In plaats van bij huwelijk zette een ambtenaar van de gemeente het kruisje bij echtscheiding.

Veenendaler Sander Reijerse vond bij terugkeer van zijn huwelijksreis, een lang weekend in de Ardennen, twee brieven. Een voor hem en een voor zijn vrouw. In de brief voor zijn echtgenote stond dat hun huwelijk officieel was verwerktin de administratie. Maar de brief voorhemzelf bevatte slecht nieuws: hij was twee dagen na zijn ja-woord gescheiden.En hij wist van niets...

De gemeente heeft het stel gisteren excuses gemaakt toen ze langskwamen op het stadhuis om een en ander te corrigeren. Vandaag krijgen ze nog een bloemetje. Volgens de gemeente kon het kersverse echtpaar er hartelijk lachen. Reijersevertelde gisteren al smalend aan RTV Utrecht dat ze maar eens moesten uitzoeken met wie zijn vrouw getrouwd was. "Ik hoop met mij", zei hij.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht