Veenendaal zegt sorry na echtscheidingsfout

© ANP
VEENENDAAL - Een menselijk fout bij de gemeente Veenendaal heeft ertoe geleid dat een pasgetrouwd stel al na twee dagen gescheiden is verklaard. Dat laat een woordvoerder weten aan RTV Utrecht.
In een standaardbrief van de 'basisregistratie personen' wordt handmatig een kruisje gezet bij een veranderde situatie. In plaats van bij huwelijk zette een ambtenaar van de gemeente het kruisje bij echtscheiding.
Veenendaler Sander Reijerse vond bij terugkeer van zijn huwelijksreis, een lang weekend in de Ardennen, twee brieven. Een voor hem en een voor zijn vrouw. In de brief voor zijn echtgenote stond dat hun huwelijk officieel was verwerkt in de administratie. Maar de brief voor hemzelf bevatte slecht nieuws: hij was twee dagen na zijn ja-woord gescheiden. En hij wist van niets...
De gemeente heeft het stel gisteren excuses gemaakt toen ze langskwamen op het stadhuis om een en ander te corrigeren. Vandaag krijgen ze nog een bloemetje. Volgens de gemeente kon het kersverse echtpaar er hartelijk lachen. Reijerse vertelde gisteren al smalend aan RTV Utrecht dat ze maar eens moesten uitzoeken met wie zijn vrouw getrouwd was. "Ik hoop met mij", zei hij.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.