Oudewater laat hart spreken: 13.000 euro voor uitvaart verdronken Lars (3)

© RTV Utrecht
OUDEWATER - In Oudewater is binnen een dag ruim 13.000 euro ingezameld voor de uitvaart van de verdronken Lars (3). Dat is meer dan het streefbedrag, maar mensen blijven doneren.
Het jongetje fietste zaterdag een sloot in bij de Ambachtsdreef. Omdat zijn ouders geen uitvaartverzekering voor hem hebben, startte een vriendin van het gezin een actie via Dream and Donate.
"Het lieve kleine, altijd o zo vrolijke mannetje, zal door velen gemist worden en altijd een bijzondere plek in een ieder zijn hart hebben", schrijft ze bij haar oproep. "Helaas was kleine Lars niet verzekerd, niemand verwacht toch ook dat je op zo jonge leeftijd je kind al kwijt raakt. In overleg met de familie van kleine Lars wil ik graag een oproepje doen om tot een bedrag te komen om zijn uitvaart te bekostigen."
© RTV Utrecht / Peter Knieriem
Dat de tragische dood van Lars hard is aangekomen in Oudewater blijkt ook uit de vele bloemen, briefjes, knuffels, tekeningen en kaarsjes die op de plek van het ongeluk zijn neergelegd. Woensdag komen er nog eens 200 kaarsen bij van Jumbo Oudewater.
© RTV Utrecht / Peter Knieriem
Op het gemeentehuis is ook een condoleanceregister voor Lars geopend. Zaterdag is de uitvaart.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.