RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Jachthaven Marnemoende gaat moedig voorwaarts na verwoestende brand

1/3
IJSSELSTEIN - Bootjes dobberen,rietkragen wuiven envogeltjes fluiten bij Marnemoende in IJsselstein.Op wat zwartgeblakerdbeton na,herinnert vandaag nog weinig aan30 januari. Kortsluitingbij de aanleg van zonnepanelen leidt die dagtot eengrote brand in de jachthaven.

Hoe ga je verder als ondernemer na zo'n enorme domper? Verslaggever Robert Jan Booijging vanmiddag op bezoek bij de jachthaven voor het Radio M Utrecht-programma Aan tafel!.

VEILIGSTELLEN
"Er was geen houden aan. Gordijnen, kussens, alles ging natuurlijk in vlammen op", herinnerteigenaar Jan Kromwijk zich. "De brandweer concentreerde zich vrijwel meteen ophet veiligstellen van de twee loodsen die nog wel te redden waren."Datgebeurde ookom te voorkomen dat de hevige rook, mede veroorzaakt door de polyesterboten, tot nog meer overlast zou gaan leiden.

De rookpluimen waren van kilometers afstand te zien. Twee loodsen met 78 boten gingen in vlammen op.Heel blij dat onze woning bespaard is gebleven."
Eigenaar Marnemoende

"De impact van de brandwas gigantisch, maar we waren welheelblij dattwee loodsen en onze woning bespaard zijn gebleven. Anders had je ook priv nog een hele hoop ellende gehad", vertelt Kromwijk. "Gelukkig is het allemaal verzekeringswerk. Toch blijft hetontzettend triest voor de booteigenaren, vooral degene die niet verzekerd zijn.Ontspannen op het water is er voor de meesten niet bij deze zomer.Het leek wel alsof er een tanker was vergaan."
Eigenaar Marnemoende

GELEKTE DIESEL
Na de brand bleek ertijdens de sloopwerkzaamheden ooknog eensdiesel in de Hollandse IJssel te zijn gelekt. "Ditbleek lateruit een emmer te komen."Het waterschap greep in, maar volgens Kromwijk viel het allemaalbest mee. "In de berichtgeving leek het of er een tanker was vergaan bij Marnemoende, maar na twee dagen was de olievlek weg."

Inaprilbegon,slechts een paar maanden na de brand, begonhet vaarseizoen alweer. Ook bij Marnemoende, wantde jachthaven richt de blik vooruit ondanks alle ellende. De afgebrande winterstallingen zullen nog herbouwd gaan worden, maar verder is bijna alles weer zoals voor 30 januari.

Robert Jan Booij bij Marnemoende live op Radio M (deel 1)


Robert Jan Booij bij Marnemoende live op Radio M (deel 2)


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -