RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Bedrijventerrein Maarsbergen mag toch uitbreiden

MAARSBERGEN - Bedrijventerrein Maarsbergen Oost mag toch uitbreiden, ondanks bezwaar van buren en de Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU). Die waren naar de Raad van State gestapt, maar hun klachten zijn ongegrond verklaard.

Omwonenden en de NMU zijn vooral tegen uitbreiding van het bedrijventerrein omdat een stuk bos ervoor moet wijken. Eerder kregen zij nog gelijk van de Raad van State.

De gemeente Utrechtse Heuvelrug kan nu alsnog beginnen met de bouw. Niet alleen komen er meer bedrijfspanden bij, ook worden 25 woningen waarvan zes in de sociale sector neergezet.

Wethouder Rob Jorg is blij. "Met de uitbreiding van het bedrijventerrein kan de gemeente ruimte bieden aan bedrijven die willen verplaatsen of elders geen uitbreidingsmogelijkheden hebben. Ik realiseer dat het voor de bezwaarmakers een teleurstelling is. We blijven tijdens de ontwikkeling met de omgeving in gesprek."

De uitbreiding van het bedrijventerrein betekent ook wat veranderingen in het verkeer. Er komt een knip in de Haarweg zodat vrachtverkeer niet meer door het dorp kan rijden. Trucks moeten voortaan de route Rottegatsteeg en Griftdijk volgen voor aansluiting op de N226.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht