Daders van Utrechtse autobrand in beeld

Politie maakt bewakingsbeeld openbaar van verdachten autobrand
Politie maakt bewakingsbeeld openbaar van verdachten autobrand © politie Midden-Nederland
UTRECHT - De politie heeft drie nieuwe tips binnengekregen in de zaak van de Utrechtse autobranden. Sinds vorig jaar december zijn er in de stad meerdere auto's in brand gestoken. Vooral in de wijken Overvecht, Hoograven en Kanaleneiland gingen auto's in vlammen op.
De politie heeft beelden vrijgegeven waarop de verdachten van een van de branden te zien zijn. Het gaat om een autobrand op Tweede Kerstdag in de wijk Hoograven. Op het Oud Wulvenplantsoen stond een Citroën Berlingo geparkeerd die rond 22.30 uur in brand werd gestoken. Het gaat om in totaal vier jongens. Drie van hen zijn te voet, een is op de fiets.
Eerder gaf de politie ook al beelden vrij van de brand. Omdat de verdachten mogelijk minderjarig zijn werden hun gezichten toen onherkenbaar gemaakt. De verdachten hebben zich daarna niet gemeld bij de politie en zijn daarom nu alsnog herkenbaar in beeld.
De politie is nog op zoek naar drie verdachten. Ze zijn vandaag getoond in het opsporingsprogramma van RTV Utrecht, Bureau Hengeveld. De jongen op de fiets is onherkenbaar gemaakt omdat zijn identiteit inmiddels bekend is. De politie zegt dat de mogelijkheid bestaat dat de jonge verdachten uit de omgeving van het Oud Wulvenplantsoen komen.
In de zaak ligt een beloning klaar van 20.000 euro voor de gouden tip.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.