RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Woonzorgcentrum Doorn ontruimd na grote brand, een bewoner naar ziekenhuis

1/2
DOORN - In woonzorgcentrum Beatrix aan de Jacob van Ruysdaellaan in Doorn is woensdagavond brand uitgebroken.†Zeker vijftig†bewoners moesten door de brandweer worden geŽvacueerd. Volgens zorginstelling Quarijn†is een†persoon†uit voorzorg†naar het ziekenhuis gebracht, maar raakte verder niemand gewond.


Het vuur brak rond 22.00 uur uit in een woonkamer van een van de bewoners. De brandweer kwam met meerdere wagens ter plaatse,†daarnaast werden nog eens†veertien ambulances en twee traumahelikopters†opgeroepen. Volgens de brandweer gebeurde dit uit voorzorg†omdat bewoners mogelijk niet op eigen kracht het pand konden verlaten. Zij werden geholpen door de hulpverleners.


ONDER CONTROLE
Rond 22.40 uur was het vuur onder controle. Een verslaggever meldde dat het een komen en gaan van brandweerauto's was. De brand veroorzaakte donkere rookwolken boven Doorn.

 Vanwege de brand moesten tientallen bewoners worden geŽvacueerd. Vanwege de brand moesten tientallen bewoners worden geŽvacueerd. | Foto: Koen Laureij

OPVANG
Een deel van de bewoners van†het woonzorgcentrum moet de nacht elders doorbrengen. De mensen om wie het gaat worden of†ergens anders†in het pand opgevangen, in het nabijgelegen militair revalidatiecentrum of bij familie, meldt de VRU. Om hoeveel mensen het precies gaat is nog onduidelijk.Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend, stichting Salvage zal de schade verder afhandelen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -