Instellingen

Woonzorgcentrum Doorn ontruimd na grote brand, een bewoner naar ziekenhuis

Het woonzorgcentrum in Doorn moest worden ontruimd.
Het woonzorgcentrum in Doorn moest worden ontruimd. © Koen Laureij
DOORN - In woonzorgcentrum Beatrix aan de Jacob van Ruysdaellaan in Doorn is woensdagavond brand uitgebroken. Zeker vijftig bewoners moesten door de brandweer worden geëvacueerd. Volgens zorginstelling Quarijn is een persoon uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht, maar raakte verder niemand gewond.
Het vuur brak rond 22.00 uur uit in een woonkamer van een van de bewoners. De brandweer kwam met meerdere wagens ter plaatse, daarnaast werden nog eens veertien ambulances en twee traumahelikopters opgeroepen. Volgens de brandweer gebeurde dit uit voorzorg omdat bewoners mogelijk niet op eigen kracht het pand konden verlaten. Zij werden geholpen door de hulpverleners.

ONDER CONTROLE

Rond 22.40 uur was het vuur onder controle. Een verslaggever meldde dat het een komen en gaan van brandweerauto's was. De brand veroorzaakte donkere rookwolken boven Doorn.
Vanwege de brand moesten tientallen bewoners worden geëvacueerd.
Vanwege de brand moesten tientallen bewoners worden geëvacueerd. © Koen Laureij

OPVANG

Een deel van de bewoners van het woonzorgcentrum moet de nacht elders doorbrengen. De mensen om wie het gaat worden of ergens anders in het pand opgevangen, in het nabijgelegen militair revalidatiecentrum of bij familie, meldt de VRU. Om hoeveel mensen het precies gaat is nog onduidelijk.
Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend, stichting Salvage zal de schade verder afhandelen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.