RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Omwonenden cruciaal bij brand Doorn: "Hulde, zo help je elkaar in nood"

1/5
DOORN - In woonzorgcentrum Beatrix aan de Jacob van Ruysdaellaan in Doorn brak gisteravond brand uit. Veel ouderen zijn in veiligheid gebracht door omwonenden en toevallige passanten. Burgemeester Naafs en de Veiligheidsregio Utrecht hebben daarvoor hun waardering uitgesproken.

De brand begon rond tien uur 's avonds. Veertien ambulances rukten uit en er werden twee traumahelikopters opgeroepen. Volgens de brandweer gebeurde dit uit voorzorg omdat bewoners mogelijk niet op eigen kracht het pand konden verlaten en het gevaar bestond dat ze rook zouden inademen.

HULDE
Uiteindelijk werd de evacuatie overgenomen door hulpverleners. Maar de VRU is vol lof dat er daarvoor al is geschakeld. "Veel bewoners van het woonzorgcentrum zijn slecht ter been. Ze hebben rollators of zitten in een rolstoel. Hulde dus aan de omwonenden en de militairen van het naastgelegen revalidatiecentrum die hebben geholpen. Dit is echt een heel mooi voorbeeld van burgerparticipatie en hoe mensen elkaar in nood kunnen helpen."

Omwonenden cruciaal bij brand Doorn


Ook burgemeester Frits Naafs bedankt iedereen die heeft geholpen.


SCHADE
Binnen een half uur was het gebouw helemaal leeg. Een deel van bewoners is elders opgevangen door stichting QuaRijn. "De schade is enorm. Een van de kamers is uitgebrand. De brand trok via de gevel naar boven. In het gebouw is ook enorm veel roet- en rookschade. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. Dat moet nog blijken uit onderzoek", aldus VRU-woordvoerder Van Westendorp.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -