RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Primeur op Radio M Utrecht: Kadanz speelt na 20 jaar weer samen

1/3
UTRECHT - Een primeur op Radio M Utrecht vanmiddag in het lunchprogramma 'Aan Tafel!'. Presentatrice Conny Kraaijeveld ontving de leden van de band Kadanz, die na 20 jaar weer samen speelden.

"Het is een sieraad in de Utrechtse muziekscene", zei Conny terecht. "Wie neuriet de klassiekers als 'In het Donker' en 'Intimiteit' niet mee?"

De mannen spelen weer samen vanwege het Midzomergrachtfestival, komend weekend in Utrecht. Daarnaast maakten ze een album, omdat ze ook hun 35-jarig jubileum vieren.

Zanger Frans Bakker verhuisde in 1993 voor†de liefde†naar CuraÁao en sinds die tijd zagen de bandleden elkaar nauwelijks. "We hadden gisteravond al een hele gezellige avond en dat was echt heel leuk. We hebben natuurlijk een heel verleden achter ons, dus dan is het heel leuk, ook omdat hij zo ver weg woont, om elkaar dan weer te zien. We zijn nog even wat gaan drinken in de Bodytalk."

Ik vind het heel spannend, ik krijg er een beetje de kriebels van"
Zanger Frans Bakker

Bakker moet wel weer een beetje wennen aan het optreden, na al die jaren: "Ik vind het wel weer spannend hoor, ik krijg er wel een beetje de kriebels van."

Toch sluit hij niet uit dat ze weer nieuwe liedjes gaan maken: "Ik heb nog geen concrete plannen om terug te komen naar Nederland, maar ik denk dat het er wel van komt.†Dan kunnen we misschien wel op een nieuwe voet verder!"

 De heren van Kadanz in gesprek met Conny Kraaijeveld. De heren van Kadanz in gesprek met Conny Kraaijeveld. | Foto: RTV Utrecht / Annet Schut

Het fragment van de bandleden die na 20 jaar weer samen spelen is bij dit bericht te beluisteren.

De heren van Kadanz op Radio M Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht