RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Amersfoort blundert opnieuw met privacygegevens

AMERSFOORT - In Amersfoort liggen opnieuw persoonsgegevens van inwoners op straat. Het ging mis bij het versturen van brieven over vakantiegeld aan inwoners met een bijstandsuitkering.

Op†zeker honderd†brieven heeft de gemeente op de achterkant ook gegevens van andere inwoners gedrukt, blijkt uit een brief van†het†gemeentebestuur aan de gemeenteraad. Het gaat om een bankrekeningnummer, het bedrag van het vakantiegeld en een naam en adres.

Door de blunder hebben ook zeker honderd mensen geen brief ontvangen. Het gaat volgens de gemeente om in totaal 221 mensen, die of een brief hadden moeten ontvangen en niet gekregen hebben of een brief hebben ontvangen met informatie van iemand anders op de achterkant.

De gemeente heeft het incident gemeld bij de Autoriteit persoonsgegevens en zegt te onderzoeken hoe het mis heeft kunnen gaan. "Inwoners mogen van ons verwachten dat we zorgvuldig met hun gegevens om gaan."

Het is niet de eerste keer dat†er privacygegevens van inwoners van de†gemeente Amersfoort op straat zijn komen te liggen. Vorig jaar kreeg de Amersfoortse raad nog een lesje over dataveiligheid.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht