Lopik zet 40 gouden koppels in het zonnetje

© Gemeente Lopik
LOPIK - Burgemeesters zijn er maak druk mee: het bezoeken van gouden bruidsparen. In Lopik hebben ze daar wat op bedacht. Daar werden vandaag veertig gouden koppels tegelijkertijd uitgenodigd om hun jubileum te vieren.
"Het is efficiënt, zo zou je het kunnen noemen, maar het is vooral heel feestelijk om dit met elkaar te ervaren. Ook als gemeenschap", zegt burgervader Laurens de Graaf.
Hij schudt alle gouden koppels de hand, onder wie Anneke en Leo Bennis uit Lopik. Zij zijn al vijftig jaar gelukkig getrouwd en ze weten nog precies hoe het begon. Anneke: "We zijn in Utrecht op het Vredenburg naar een restaurantje geweest en daarna naar de bioscoop. En we hebben niks van de film gezien natuurlijk! Hij bracht me naar huis, maar heeft me geen kus gegeven." Leo: "Nee, dat dorstten we niet toen."
Een kus op de eerste date, dat zat er voor Leo en Anneke niet in.
De veertig stellen krijgen een diner aangeboden en er komt een cabaretier langs. Eén koppel krijgt van de burgemeester de originele trouwakte overhandigd. De Graaf: "Dat is een mooi symbool."

GOED HUWELIJK

Voor de burgermeester is het een inspirerende middag waar hij ook nog het nodige van opsteekt. "Ik ben zelf negen jaar getrouwd. Dus ik vraag meestal aan de echtparen: kunt u mij wat tips en tricks geven voor een goed huwelijk?"
Anneke: "Je moet elkaar respecteren, ieder z'n eigen ding laten doen en elkaar steunen. Dan lukt het wel hoor." Leo: "Ik sluit me daar helemaal bij aan."

HUISBEZOEK

Over vijf jaar komt de burgemeester bij alle koppels langs, want voor een smaragden (55) of diamanten (60) huwelijk legt hij nog wél huisbezoekjes af. Anneke en Leo gaan dat zeker meemaken. Hun liefde roest nog lang niet. Leo: "Het is toch een geweldig mens, ze staat altijd voor me klaar. Anneke:"Hij is gewoon een super man, super vader en een geweldige opa."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.