Albert Heijn start proef met 'kassaloos' betalen

© ANP
UTRECHT - In een Utrechts filiaal van Albert Heijn wordt de komende drie maanden een nieuwe betaalmethode getest. Klanten kunnen misschien wel het vervelendste onderdeel van het boodschappen doen, het bezoekje aan de kassa, overslaan. Betalen moet er overigens nog wel, maar dit gebeurt contactloos.
Klanten van de supermarktketen kunnen hun boodschappen met hun smartphone scannen met behulp van de Appie-app, waarna ze met hun creditcard of iDeal afrekenen.
Vervolgens kunnen ze met een streepjescode in de app de poortjes van de uitgang openen. De proef begint in twee supermarkten in Haarlem en Utrecht en wordt later uitgebreid naar zes winkels. Om welk filiaal in Utrecht het gaat, is niet bekend.
Eerder startte De Spar op de Utrechtse Uithof een soortgelijke proef met kassaloos betalen.

MICROSOFT

Microsoft zou volgens ingewijden werken aan nieuwe technologieën voor de automatisering van supermarkten. Het Amerikaanse softwarebedrijf hoopt een nieuwe markt aan te boren bij supermarkten, die hevige concurrentie voelen van webwinkelreus Amazon.
De systemen waaraan Microsoft werkt, moeten automatisch bijhouden wat klanten in hun winkelwagentjes leggen. Daardoor zou afrekenen bij de kassa niet langer nodig zijn. Microsoft is volgens de bronnen al in gesprek over een samenwerking met retailreus Walmart.

NEDERLAND

In Nederland experimenteert Albert Heijn dus met nieuwe manieren van boodschappen doen. Sinds december wordt ook proefgedraaid met kassaloos winkelen waarbij de boodschappen automatisch worden afgeschreven.
Albert Heijn test dit systeem nu nog in de AH to go van het hoofdkantoor van moederbedrijf van Ahold Delhaize in Zaandam. Het concern wil deze afrekenmethode deze zomer testen in een 'echte' vestiging van AH to go.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.