RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

We zijn er niet bij, toch WK-gejuich voor Nederlandse tv's

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Het WK Voetbal is officieel begonnen. Nadat de Russische president Vladimir Poetin in Moskou de opening†had verricht,†trapte om 17.00 Saudi-ArabiŽ af tegen gastland Rusland. Nederland is er niet bij, maar toch zal ook hier regelmatig gejuich opstijgen als er wordt gescoord.

Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek wonen in Nederland bijna anderhalf miljoen mensen met een achtergrond in een van de 32 deelnemende voetballanden. Van veertien landen zijn de exacte cijfers bij het CBS bekend. RTV Utrecht verwerkte die†per gemeente in een digitale kaart.

Vooral Marokko is volgens het CBS†goed vertegenwoordigd in de provincie Utrecht, met 54.642 mensen die zelf in Marokko zijn geboren of die kind van minstens ťťn Marokkaanse ouder zijn.†Ook Duitsers vind je veel in onze regio: 19.775. Daarna volgen de Polen (6.797), de Engelsen†(6.117)†en de Belgen (5.324).

Oranje mist WK, toch voetbalfeestjes in Utrecht


Autochtone Nederlanders kunnen natuurlijk net†zo goed†juichen voor de deelnemende nationale elftallen. Een onderzoekje van de regionale omroepen en de NOS afgelopen week wees†uit dat BelgiŽ favoriet is onder Utrechters, van welke afkomst dan ook. Ook Duitsland en Marokko kunnen in onze provincie†op veel sympathie rekenen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht