RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nog altijd onduidelijkheid over kosten marinierskazerne

DOORN - Het is nogaltijd onduidelijk wat de verhuizing van de marinierskazerne van Doorn naar Vlissingen gaat kosten. Tweede Kamerlid Isabelle Diks had staatssecretaris Visser om opheldering gevraagd, maar die heeft ze nog steeds niet gekregen.

De kazerne moet over enkele jaren verhuizen van de Utrechtse Heuvelrug naar Zeeland, maar veel mariniers zijn daar niet blij mee. Ook enkele topmensen uit de defensie-sector zijn tegen. Eerder liet staatssecretaris Visser weten dat annulering van het besluit waarschijnlijk tientallen miljoenen euro's kost.

Kamerlid Diks besloot daarom vorige maand Kamervragen in te dienen. Ze wil weten wat de exacte kosten zijn als het plan wordt geschrapt f uitgevoerd. Maar uit de antwoorden blijkt dat er nog steeds veel onduidelijkheid is. De staatssecretaris heeft ook geen antwoord gegeven op de vraag of ze opnieuw in gesprek wil met de Utrechte Heuvelrug over de kazerne in Doorn.


Aan RTV Utrecht laat Diks weten "erg teleurgesteld" te zijn. "De staatssecretaris gaat totaal niet in op de vragen. Elk antwoord gaat ze uit de weg. Als de wensen van mariniers niet serieus worden genomen, gaan militairen op een gegeven moment solliciteren, met een leegloop tot gevolg."

FOLLOW THE MONEY
Gisteren bleek uit onderzoek van Follow the Money dat Defensie niet weet hoe duur de nieuw te bouwen marinierskazerne in Vlissingen wordt. Volgens de onderzoeksjournalistieke website staat nergens zwart op wit hoeveel geld er nodig is voor de Michiel Adriaanszoon de Ruyterkazerne in Zeeland.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -