Pizza's en ijsvoorraad van supermarkten in vlammen op bij brand transportbedrijf Utrecht

© 112mediaUtrecht
UTRECHT - Bij een transportbedrijf aan de Neutronweg in Utrecht is vannacht brand uitgebroken. Zes trailers met daarin de diepvriesvoorraad van supermarkten gingen in vlammen op.
De schade loopt volgens directeur Joop Arends in de tonnen. Naast dat de kostbare trailers onherstelbaar beschadigd raakten, liep bijvoorbeeld ook de gevel van het pand flink schade op.
© 112mediaUtrecht
Daarnaast zijn er misschien nog financiële consequenties doordat de inhoud van de trailers verloren is gegaan. "Alles wat verkocht wordt bij de supermarkt, kan daar in zitten. Dat is van ijsco tot pizza. Die supermarkten hebben dat besteld en moeten nu nee verkopen. Dus daar zal misschien ook nog een claim uit voortvloeien."
Het bedrijf komt volgens Arends niet in de financiële problemen door de kwestie, "maar het is wel een uitdaging om alles weer op de rit te krijgen".
© 112mediaUtrecht
De brand brak rond 01.45 uur uit en veroorzaakte veel rook. De Neutronweg en Kernkade werden daarom tijdelijk afgesloten. Het is nog onbekend waardoor de brand is ontstaan. De Forensische Opsporing van de politie doet onderzoek naar de oorzaak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.