Behandeling zieke Iris uit Bunnik kan gaan beginnen

Iris voor ze ziek werd.
Iris voor ze ziek werd. © Inneke de Vries
BUNNIK - Goed nieuws voor de doodzieke Iris uit Bunnik: de stamcelbehandeling waarvoor ondernemers uit haar dorp een inzamelingsactie organiseerden, kan eindelijk van start. De 23-jarige Iris is vanwege de ziekte van Lyme dag en nacht aan bed gekluisterd en wil daarom een dure stamceltherapie in Duitsland ondergaan.
Aanvankelijk stond haar behandeling gepland voor april, maar vanwege een verzwakte gezondheid ging dat toen niet door.
Inmiddels is Iris genoeg opgeknapt om de reis naar Duitsland te maken en ze is opgelucht dat ze morgen naar Duitsland kan vertrekken, aldus moeder Inneke de Vries: "Nu gebeurt er tenminste iets. We hopen natuurlijk dat ze over twee weken d'r uit is maar ja, dat weet je dus niet. Dat is het erge."
Iris werd in de zomer van 2014 ziek nadat ze werd gebeten door een teek. "Binnen veertien dagen was ze een wrak", vertelde haar moeder eerder aan RTV Utrecht.
Het enige dat Iris hoop geeft op verbetering is een stamceltherapie in Frankfurt, maar die wordt niet vergoed door de verzekering. Toen ondernemers in Bunnik dat hoorden, besloten ze in actie te komen. Er werden twee benefietevenementen georganiseerd waarmee het benodigde bedrag van 35.000 euro werd opgehaald.
Moeder Inneke de Vries over therapie Iris

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.