VVD Utrecht zoekt stokoude stadsplattegronden

Leidsche Rijn staat niet op deze kaart.
Leidsche Rijn staat niet op deze kaart. © RTV Utrecht
LEIDSCHE RIJN - De VVD in Utrecht is op zoek naar zwaar verouderde stadsplattegronden die nog in gebruik zijn. Vorig jaar protesteerde de partij in de gemeenteraad tegen kaarten die zo oud zijn dat Leidsche Rijn er niet eens op staat. De gemeente beloofde de plattegronden te vervangen, maar dat is nog steeds niet overal gebeurd.
De VVD roept wijkbewoners op om mee te zoeken naar oude plattegronden. "Als mensen ze zien hangen, kunnen ze die met adres doorgeven aan ons", zegt raadslid Gertjan te Hoonte. "Dan maken we een lijstje. Bij de volgende mogelijkheid om vragen te stellen in de gemeenteraad zullen we met naam en toenaam aangeven waar de kaarten vervangen moeten worden. Blijkbaar is het nodig om het erbij te zetten."
De plattegronden waar de partij sinds vorig jaar bezwaar tegen maakt zijn soms wel 25 jaar oud. Een aantal daarvan is inmiddels vervangen, maar kennelijk hanger er in Leidsche Rijn nog altijd oude kaarten. "Daar horen fatsoenlijke plattegronden te hangen waar de nieuwbouw gewoon op te vinden is", zegt Te Hoonte. "Deze posters laten zien dat zelfs de fusie van Utrecht met De Meern (1 januari 2001 - red.) er nog niet op staat."
Te Hoonte wijst erop dat in een voortdurend veranderende wijk als Leidsche Rijn navigatie-apparatuur niet altijd werkt. "Dan is het wel handig dat er een kaart hangt met de juiste situatie. Vooral in een nieuwbouwwijk zou ik ieder jaar of ieder half jaar de plattegrond vervangen en niet 25 jaar lang dezelfde laten hangen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.