Inwoners De Ronde Venen starten petitie voor treinstation

© RTV Utrecht / Peter Knieriem
DE RONDE VENEN - Er moet een nieuw treinstation komen in De Ronde Venen. Dat vindt een groep inwoners van die gemeente. Inwoner Mehmet Celik is daarom een petitie gestart om een station in zijn woonplaats te krijgen. "Veel grote steden hebben twee of drie stations, waarom kan er in De Ronde Venen, met ruim 40.000 inwoners, geen station komen?"
De gemeente De Ronde Venen heeft al wel een station, in Abcoude, maar dat ligt niet erg centraal. Reizigers uit Mijdrecht, Wilnis of Vinkeveen zijn met de bus vaak lang bezig om in Utrecht of Amsterdam te komen, terwijl die steden relatief dichtbij liggen. "Vroeger ging er nog een directe bus naar Utrecht, maar dat is niet meer zo", zegt Celik.
Er wordt veel geklaagd over de bereikbaarheid met het ov in De Ronde Venen.
REALISTISCH?
Een centraler gelegen station in bijvoorbeeld Mijdrecht zou de reistijd aanzienlijk verkorten, maar hoe realistisch is dat plan? "Als je kijkt naar hoeveel reizigers daarvoor nodig zijn, daar voldoen we gewoon niet aan", zegt VVD-fractievoorzitter Bart Richter. "En ook de kosten, dit is gewoon niet haalbaar."
Toch raakt Celik met zijn handtekeningenactie een gevoelige snaar, want met het openbaar vervoer in de Ronde Venen is het slecht gesteld. Veel buslijnen zijn de afgelopen jaren opgeheven, er wordt veel geklaagd over de bereikbaarheid.

LOBBY

De gemeente lobbyt daarom bij de provincie voor een beter OV. Richter: "Afgelopen week zijn we nog met de fractie bij Provinciale Staten geweest. En ook in de raad wordt er veel over gesproken."
Mehmet hoopt in ieder geval dat het busvervoer een nieuwe impuls krijgt en hij blijft dromen over een treinstation in zijn woonplaats, want hij weet: "Niet geschoten is altijd mis."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.