RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Margeet: Sorteren bij de Emmaus

1/3
HAARZUILENS - Tónnen gebruikte spullen komen er jaarlijks bij Emmaus Haarzuilens binnen. En al die boeken, kleding, meubels en apparaten worden zoveel mogelijk hergebruikt. Verkocht, opgehaald door de opkoper of gerecycled in nieuwe spullen.

Dat sorteren valt soms best zwaar. "Als je hier net werkt, denkt je echt "alles is toch nog goed?!"", vertelt Hermien. "Vooral bij de kleding zien we heel vaak goede spullen, die toch nét niet goed genoeg zijn voor de verkoop. In het begin leg je het dan toch in de winkel, maar op een gegeven moment leer je dat het gewoon niet verkocht wordt. Mensen komen hier echt de allerbeste tweedehands kleding halen, dus daar selecteren we nu maar op."

 De Emmaus vrachtwagen wordt leeg gehaald De Emmaus vrachtwagen wordt leeg gehaald | Foto: RTV Utrecht

Toch verdwijnt niks zomaar 'voor de weggooi' in de container. Zo werkt Martin al jaren tussen de tweedehands boeken. Hij wisselt wekelijks van collectie, zodat er iedere verkoopdag wat nieuws bij is: "Je weet nooit waar mensen op zoeken. In het begin had ik ook niet zo veel verstand van boeken, maar je leert snel hoor. Als ik nu iets speciaals zie, leg ik het even weg en zoek ik uit wat het is. Soms is het nog hartstikke veel geld waard! Wat écht niet verkoopbaar is, gaat bij het oud papier, levert het toch nog wat geld op."

Of dat selecteren soms ook een vies klusje is? "Jawel hoor, soms vergeten mensen dat de vuilniszak die ze klaar hebben gezet voor ons niet bedoeld is voor hun gewone afval. Vinden we er plots bedorven vlees of een vieze luier tussen", grinniks Hermies. "Maar meestal is het superschoon, hoor!"

Margreet wordt op maandag uitgezonden op RTV Utrecht.

Margreet: Sorteren bij Emmaus


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -