Radio Einstein aflevering 11: Ramadan bij het AZC

© RTV Utrecht
UTRECHT - Vanmiddag is de elfde uitzending van Radio Einstein te beluisteren. Het programma wordt opgenomen in een tijdelijke opvanglocatie voor asielzoekers in Overvecht.
Deze aflevering gaat over de Ramadan. De bewoners vertellen over hoe zij deze 'heilige maand' in Nederland ervaren, vooral nu in de zomer. De dagen zijn hier vaak een stuk langer dan in de bewoners hun herkomstland. Dit maakt het vasten een stuk pittiger. Ook horen we een prachtig verhaal in de rubriek 'Broodkruimels' over een zeer bijzondere Ramadan in Mekka.
Radio Einstein maakt in totaal dertig korte afleveringen, hierin komen de persoonlijke verhalen van asielzoekers aan bod. Ze spreken bijvoorbeeld over hun familie, maar ook over de alledaagse dingen die hen bezighouden.
Niet alleen bewoners van het asielzoekerscentrum kunnen deelnemen aan de uitzending, maar ook mensen uit de wijk. De uitzendingen zijn elke vrijdagmiddag om 16.00 uur te beluisteren via via de website van Radio Einstein of via YouTube.
Radio Einstein is een initiatief van Stut Theater, Theatergroep Vreemde Vis en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Utrecht, Plan Einstein en RTV Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.